Random Products

05:58

Principalele obiective turistice din Brasov

Principalele obiective turistice din Brașov ce merită bifate, atunci când ajungi în orașul de poveste. Brașovul  este orașul meu de suflet, aici m-am născut, am crescut, am învățat(și încă mai rup băncile facultăților-2 la număr) și am evoluat. Aici m-am bucurat de vremea răcoroasă(temperat-continentală) și de stilul baroc al caselor șcheienilor. Mulți turiști sunt interesați de principalele atracții turistice din Brașov, care nu sunt puține la număr.



1. Casa  Sfatului  ce deține Muzeul Județean de Istorie Brașov, a fost construit pentru supravegherea orașului. Deoarece, mulți negustori se strângeau să-și vândă marfa în jurul acestui turn. Treptat a devenit și un centru economic care funcționează și în zilele noastre prin diversele firme care desfășoară activități economice, de la cafenele, restaurante, magazine cu obiecte artizanate, tarabe cu picturi și multe alte oportunități, atât pentru familii cu copii cât și pentru tinerii dornici de distracție sau de karaoke.

2. La Muzeul Județean de Istorie vă puteți delecta cu armuri, unelte vechi, veselă și banii care erau folosiți în primi ani ai ascensiunii, acestui oraș(care purta o altă denumire).


Muzeul de artă cunoscut sub numele de  ”Muzeul de Etnografie” este premiată cu diplome de excelență pentru păstrarea anumitor obiecte, specifice săcelenilor. Muzeul găzduiește costume populare, război de țesut, fire vechi și obiecte ce compuneau zestrea fetelor. Tariful de intrare este de 5 ron pentru adulți, 3 ron pentru pensionari și 2 ron pentru studenți și elevi.






3. Muzeul Civilizației Urbane este un obiectiv important mai ales pentru pasionații de artă. Clădirea cu subsol, parter, primul etaj și mansardă, deține diverse picturi decorative și cu o arhitectură construită cu elemente renascentiste. În prezent, prețul de intrare a unui adult este de 7 ron, pentru pensionari 3 ron și pentru studenți și elevi este de 2 ron.

                                     



4. Strada Sforii este cea de a treia ce mai îngustă Stradă din Europei și se află mai în jos de Poarta Șchei, se lasă căutată, dacă nu ești atent și treci în viteză. Mno, brașovenii sunt mai lenți și atunci se bucură de fiecare priveliște în parte. Un obiectiv turistic interesant, nou, pentru cei care ajung pentru prima oară pe plaiul brașovean.


5. Biserica Neagră este  biserică comunității luterane, unde vă puteți delecta cu arhitectura gotică, dar și cu diverse opere de artă. Constant se organizează concerte coral și recitaluri de pian. Taxele de intrare pentru adulți este de 9 ron, pentru studenți 6 ron, iar pentru elevi este de 3 ron.



6. Biserica Sf. Nicolae se evidențiază prin dimensiunile sale impresionante și prin construcția simplistă din piatră. Biserica ce poartă hramul Sfântului Nicolae păstrează fresce realizate de către pictorul Costin Petrescu. De asemenea, în cimitirul de lângă biserică personalități marcante ca Nicolae Titulescu, preotul Vasile Saftu și dr. Ioan Meșotă.


7.Prima Școală Românească este un loc unde sunt reunite valorile spirituale ale plaiului românesc și mii de cărți vechi ce atestă primele scrieri. Dar, mai bine vă las pe voi să vizitați sala de clasă a lui Anton Pann, unde te reîntorci în timp, la primi pași între ale scrierii, sala Diaconului Coresi, acolo unde acesta a conceput cele dintâi cărţi de circulaţie în limba română, sala ”Cartea și Cărturarii brașoveni” adăpostește arhiva cu caracter istoric. Nu ratați sala cu vatră și textele scrise în alfabetul chirilic. Taxa de intrare este de 10 lei pentru adult și de 5 lei pentru studenți și elevi.






8.În Bastionul Țesătorilor veți descoperi machete reprezentative despre cum erau așezate casele pe plaiul brașovean privind sistemul de fortificaţii la Ţării Bârsei înaintea secolului al XIV-lea, armuri ale gărzilor de corp,  arme albe, cămăși de zale, imagini ale cetății Brașovului.  



9. Poarta Șchei, Pietrele lui Solomon, Belvedere, Turnul Alb, Turnul Negru și Tâmpa sunt locurile potrivite pentru poze interesante și pentru o plimbare pe plai brașovean, asta în cazul în care aveți mai multe zile la dispoziție. Poarta Șchei(poți ajunge cu autobuzul 50) a fost construită după venirea împăratului Francisc I  și are forma unui arc de triumf cu  trei intrări. Pietrele lui Solomon(poți ajunge cu autobuzul 50) este o zonă răcoroasă,  amenajată pentru picnic, o formațiune geologică fiind evidențiată cu ajutorul evenimentului tradițional Coborârea Junilor în Cetate și urcarea la Pietrele lui Solomon. 

Turnul Alb este construită sub forma unui semicerc aflat pe o stâncă(poți ajunge pe drumul de După Zidiuri prin pădure, sau de la drumul spre Poiană). Turnul negru este unul din cele patru turnuri de observație, amplasat în afara zidurilor cetății. Belvedere care oferă o panormă a centrului vechi al Brașovului și a arhitecturii baroce. De ajungi sub Tâmpa, nu rata și o drumeție pe jos sau cu telecabina, te vei delecta cu o priveliște inedite a orașului de poveste și vei respira aer curat, te vei relaxa într-un loc liniștit, în care te poți regăsi. Dacă vrei să mergi pe jos, nu uita să pleci de dimineață, pentru a te putea întoarce pe jos la timp, înainte să se însereze.




10. Cetățuia sau Cetatea de pe Strajă este un obiectiv turistic important și se află aproape de centrul istoric al orașului. Aici se organizează diferite evenimente în stil medieval. 

11.Poiana Brașov este o stațiune pentru sporturile de iarnă și destinată turiștilor care iubesc natura, fiind o atracție turistică de renume internațional. Stațiunea poate fi vizitată atât iarna, cât și vara, atunci când te poți bucura de clipe de relaxare. Nu ratați, Hotelul Aurelius Împaratul Romanilor  și telefericul.

MNO, astea fiind spuse, vă doresc o călătorie specială pe plai românesc. Din punctul meu de vedere, principalele obiective turistice sunt cele 11 locuri care merită bifate.


You Might Also Like

0 Comentarios

Translate