Random Products

11:23

În premieră la Brașov desenele pictorului Eftimie Modâlcă

   
           
Ești pasionat de grafică și doresti sa participi la o lecție gratuită unde singur iți vei da seama de elementele de geometrie și de erotism transpunse pe o coală de hârtie te invit să te delectezi cu lucrările  pictorului Eftimie Modâlcă  din Colecția Radivon pe data de 3 februarie 2015 la ora 17 :00 pe strada Mureșenilor numărul 1 în cadrul Librăriei Okian.
             
Lucrările sugerează o calitate a pictorului de meticulozitate de a reda   generalul prin particular. Detaliile minuscule schițate și creionate  prind o formă , pictorul reușește  să redea o poveste se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte ca și în cazul acestuia. 

Veronica Bodea Tatulea a luat inițiativa de a scoate la lumină și a ne familiariza cu lucrările și modul de lucru al celebrului pictor Eftimie Modâlcă. Părerea acesteia despre modul de a surprinde anumite momente  și a analiza o creație ce redă ”expresivitatea formei şi a mişcării, capacitatea corpului uman de a se transforma în semn, de a sugera o relaţie fundamentală cu viaţa, redate cu rapiditate, din câteva trăsături de cărbune sau tuş. 

Din toată creaţia lui Eftimie Modâlcă, aceste desene pun în valoare virtualităţile trupului omenesc şi denotă o remarcabilă acuitate în studiul expresiei vii a corpului uman, analizând succesiunea sesizabilă doar de ochiul artistului, a mişcărilor semnificative.”  
                        
Vizavi de cromatica acestei tehnici alb și negru ca între ying și yang de o deosebită acurateţe a execuției grafice, devin adevărate picturi în alb-negru, alternări de tranșante tușe de grafit cu fluidități și laviuri obținute prin mângâierea cu degetul încărcat cu cărbune a hârtiei, din care rezulta valorări tonale aproape policrome, o geometrie neimpovărată de simetrii, pulsând între umbră și lumină” a vieții văzut între cele două lumi bine și rău.

Tu ce părere ai despre acest eveniment cultural și despre picturile marelui Eftimie Modâlcă, vei profita de ocazia de a-ți forma o idee până la sfârșitul lunii februarie despre acesta?


Dacă ți-a plăcut articolul te invit să mă urmărești și pe paginile google+facebooktwitterinstagram și pe noul meu canal de youtube.

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate