Random Products

13:56

Simbolurile Craiovei și arta oltenească concurează pentru titlul cultural european 2021

       


           Simbolurile Craiovei și arta oltenească concurează pentru titlul cultural european 2021. Participarea Craiovei reprezintă un efort depus în mulți ani de organizarea a unor evenimente culturale, festivaluri, târguri și expoziții culturale. Craiovenii își doresc titlul de capitală europeană pentru a promova buchetul de evenimente ce este consolidat constant.
                  




                  Vă mărturisesc că am fost provocată de către Casa de Cultură Traian Demetrescu pentru a scrie despre inițiativa comunității craiovene de a participa la acest concurs. A fost un moment prielnic să mă delectez cu pozele oltenilor, să prind gustul acestora pentru festivalurile sau expozițiile organizate dar și pentru personalitățile ce umple în fiecare anotimp Casa de Cultură cu parfumuri teatrale de povestit, de văzut și de trăit.





                 Mai este luna SÂMBETELE SPECTACOLELOR CRAIOVENE aș putea spune deoarece în fiecare weekend are loc un spectacol, ce pun în scenă poveștile frumoase ale copilăriei. Teatrul pentru Copii și Tineret din Craiova dorește să-i introducă pe cei mici într-o lume în care Pinocchio, Sarea în bucate, Inima de piatră, Ursul păcălit de vulpe și Prințul Broască(personajele) sunt jucate într-o manieră distractivă și atractivă. 





             Arta oltenească conservă tradițiile românești și reflectă valoarea spirituală ce dăinuie acest popor. Târgul Meșterilor Populari se organizează anual în luna octombrie, în preajma Sf. Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Craiovei. Târgul Meșterilor scoate în evidenţă valorile tradiţiilor meşteşugăreşti autohtone confecționate de olteni. Târgul Meșterilor Populari a devenit o tradiție prin vechimea expozițiilor în aer liber, fiind o modalitate de a comercializa  pictura naivă, vasele din ceramică și costumele populare. Nu-i de mirare că bătrânii satului, îi învață pe tineri arta oltenească de a  realiza  ornamente cu o simbolistică aparte specifică zonei.




     Tu ce părere ai despre tradițiile plaiului nostru românesc? De asemenea, ce părere ai despre SÂMBETELE SPECTACOLELOR CRAIOVENE așa cum am denumit seria de spectacole pentru prichindei, poate fi o sursă de inspirație pentru alte orașe?

You Might Also Like

0 Comentarios

Translate