Random Products

12:00

De ce să-ți dai ochii peste cap, atunci când ești semi-analfabet/ă?

                                       Broaşte, Partid, Cocktail, Drăguţ
De ce să-ți dai ochii peste cap, atunci când ești semi-analfabet/ă?
Un subiect interesant care merită dezbătut și o întrebare pe care aș vrea să o pun multor persoane efemere pe care le cunosc. Vorba profesorului de la facultate ”nu te poți c... pe cu gustul unui om, cu.... completarea din păcate”. Nu ne-am născut atotștiitori, deși avem impresia că suntem omniprezenți, în viața unui om, datorate(depinde cum punem problema, uneori în sens pozitiv, alteori în sens negativ) postărilor de pe diferitele rețele  de socializare.

Recunosc că-mi plac oameni aroganți, care știu să puncteze, atunci când este cazul. Oameni care muncesc pentru ceea ce au și care încearcă să evolueze constant. E drept că, trăim într-o societate în care atitudinea este extrem de importantă, dar pentru ce să-ți dai ochii peste cap, atunci când nu ai cunoștiințe într-un anumit domeniu, nu ai experiență și nu știi cum să abordezi un anumit subiect ”uite-l și pe ăsta/asta se crede dește(a)p/tă”. Doar pentru că este în măsură să abordeze acel subiect, pentru că a studiat și nu se crede o vedetă invizibilă.

De asemenea, fac parte din această categorie și cei care sunt ”enteligenți/e” pentru că eu câștig în străinătate. Deci, pot să cumpăr pe absolut oricine chiar dacă limba și literatura română este uitată demult timp într-o cutie a pandorei. Dacă muncești prin ”străinătățuri”, corect ar fi să ”spargi” banii tot în aceeași țară, nu să fii sclav pe plantație(acolo) și aici să te dai mare traducător de limbi străine.

Nivelul de așteptări este destul de scăzut în aceste situații, dar ce să ne facem când ajungem la facultate. Mulți realizează că nu mai pot venii părinții, cu buchete de flori, porci, caș și tot felul de produse profesionale pentru profesori. Așa o mică atenție. Ajung să se izbească de realitate, aia cruntă în care cel mai bun, cel mai perseverent și cel care are o viziune câștigă. Renunți, pentru că numai ai altă soluție, dar continui să-ți dai ochii peste cap...să fie vorba de prostie sau de o aroganță ieftină mascată. Poate că vorbim de un simulacru.

Am spus că acest termen ”semi-analfabet/ă” poate să fie găsit și la facultate. Printre aspiranții care intră cu note colosale și care o dau de gard, tot în același ton. Important este că ”tăticul are mulți bani” sau că putem să creionăm o imagine inedită despre salariile de mii de euro primite pentru promovare offline(prin împărțirea pliantelor/per h).

Toate acestea duc la un trend legat de ”datul ochiilor peste cap”, atunci când de fapt nu ai nimic în cap. Deși, mult timp am avut impresia că personajele care au un limbaj agresiv și trivial, au de câștigat, timpul mi-a demonstrat că mereu este bine să ai cei șapte ani de acasă și să lași datul ochiilor peste cap pentru cei care nu au cum să aducă argumente despre un subiect. Un simplu lucru vreau să cred despre cei ”6% dintre românii”, care nu știu carte, că sunt semi-analfabeți și nu ”analfabeți”

Tu ce părere ai despre personajele care-și ”dau ochii peste cap”?


You Might Also Like

0 Comentarios

Translate